FORSIDEN OM MEG OPPSKRIFTER TRENING OG KOSTHOLD

Skrevet: 23.01.2014 21:39

Hei på dere! Nå prøver jeg igjen å få i gang bloggingen. Poenget med bloggen da jeg startet igjen i fjor høst, var å oppdatere om hvordan livet som lærling i en ny by var, det har jeg vært elendig på! Jeg har blogget ett innlegg annenhver måned, det er ikke noe å skryte over dessverre. Nå har jeg endret litt på designet, header får komme etterhvert hvis jeg får bloggingen til! Grunnen til at jeg har vær dårlig til å sette av tid til bloggen er egentlig fordi jeg har alt for lite å blogge om. Det er stort sett det samme hver dag: Stå opp, dra på jobb, trene, spise og sove. Det er ikke det mest spennende å lese om tenker jeg! Av og til kjøper jeg nye produkter som jeg syns er gøy å tipse om, men ender opp med å glemmer å skrive om det...  Fra nå av planlegger jeg å blogge litt om middagsretter (som ikke inneholder ferdigmat), hud og hårprodukter, litt inspirasjon og drømmer, og ellers hverdagslige ting jeg tenker kan være spennende å lese om. 

Jeg håper virkelig at dette med blogging tar seg fort opp igjen, jeg elsker å se tilbake på gamle innlegg og det å ha forskjellige ting samlet på et sted!  

 
 

 

 Molly-Melissa
Skrevet: 30.12.2013 22:27

Siden vi snart trer inn i et nytt år, passer det fint å se tilbake på forskjellige øyeblikk fra året som har gått. Dette året har jeg opplevd mye (i forhold til tidligere år), og jeg sitter igjen med mye erfaring, fantastiske minner og gode venner! 2013 er et år jeg kommer til å se tilbake på og smile til, selv om det har vært både oppturer og nedturer så setter jeg pris på alt som har skjedd! Her er litt fra mitt 2013:

 

Fylkesmesse og klassetur i Mars: Jeg hopper rett til måneden mars! Klassen min på frisørlinjen hadde en ungdomsbedrift som vi startet høsten 2012, og siden vi var så engasjerte ønsket vi å delta på fylkesmessen. Fylkesmessen var både en utrolig fin erfaring og opplevelse. Vi lærte mye nyttig og ble bedre kjent med måten å være bedrift på.  Rett etter fylkesmessen var over dro vi til Oslo for noen dager med klassetur. Der var vi innom Stortinget og Wella for ny lærdom. 

 

Utveksling til Litauen i April: Jeg var så heldig å få dra på utveksling i to uker til Klaipeda i Litauen sammen med noen andre elever fra skolen min. Oppholdet var utrolig bra! Meningen med turen var å være på på frisørlinjen deres for å få litt innblikk i hvordan de arbeider og har det. Itillegg til å være på skolen ble det også mange fantastiske utflukter slik at vi fikk oppleve litt av landet deres (jeg hadde utrolig mange bilder fra denne turen, men siden mobilen min nå er ødelagt er bildene desverre borte, uflaks!). Siden Litauen har litt billigere priser enn her i Norge, ble det også en del shopping! Kofferten var helt stappa på hjemturen. Klaipeda og opplevelsene derifra er noe jeg aldri kommer til å glemme. Dette er et sted på kartet jeg kommer til å besøke igjen!

 

Russetiden i Mai: I mai var det duket for russefeiring, noe som vi har ventet mange år på å få oppleve! Selv om vi ikke deltok på så veldig mye, hadde vi det utrolig gøy likevell! Russeknuter ble det, og jeg har en hel haug med russekort har jeg igjen etter mai! Selv om russetiden var kjempegøy, skulle jeg ønske jeg fikk oppleve den igjen slik at den ville vært enda bedre å se tilbake på! 


Flytting til Trondheim og lærlingetid i August: I August gjorde jeg den skumle tingen: Flytte fra Nordland for å være lærling. Jeg elsker byen her, den er utrolig vakker, men jeg savner selvfølgelig hjem! Det er utrolig deilig å være på et nytt sted og starte litt på nytt. Lærligetiden går bra selv om den av og til har noen dårlige dager. 


18 år i September: 24 september fylte jeg hele 18 år, den dagen i livet man har ventet på leeeenge. Det siste året har jeg egentlig ville sakke ned tiden slik at jeg fikk være barn lenge nok, men nå var det tid for å betale regningene selv og ha et ordenlig bankkort!  Dagen ble feiret med en liten kake på jobb :)


Hårshow, besøk og Lappen i Oktober: I oktober hadde H2 hårshow hvor alle lærlingene skulle delta med hver sin modell. Dette var en utrolig fin erfaring å ha med seg senere i livet, siden det var god læring i hva man bør tenke og forberede seg på. Hårshow er noe jeg garantert har lyst til å delta på igjen! 
Endelig skjedde det noe jeg hadde ventet på lenge, jeg fikk besøk hjemmefra! Det var utrolig hyggelig!  Det var deilig å se noen kjente ansikter og snakke med noen som har lik dialekt som meg! Den triste delen var da jeg innså at de måtte reise hjem i igjen også..
Den 24 oktober besto jeg førerprøven på første forsøk! Jeg var utrolig happy og stolt når jeg forsto at jeg faktisk hadde bestått! Den følelsen var bare helt deilig!


Jul i Desember: Ikke så altformye har skjedd i desember, men julebord og hjemreise er verdt å nevne. Julebordet skrev jeg om for litt siden. Det var en utrolig koselig kveld sammen med mange flotte mennesker! Den 22 satte jeg meg endelig på flyet og vendte nesen hjem. Når jeg først var framme, var det som om jeg aldri hadde forlatt. Jeg elsker å komme hjem til en plass der jeg har noen som er glade i meg, lager hjemlaget mat og ser tv med meg. Her i Trondheim er det på en måte ensomt iforhold til hjemme, siden jeg kjenner så få. Så å feire julen hjemme var bare helt perfekt!

 

Yours truly,

Molly-Melissa

 

 

 
Skrevet: 21.11.2013 13:32

Heihei! I år har jeg laget en liten ønskeliste til jul, over ting jeg har tenkt på en liten stund. Jeg har allerede sagt til familie og venner at jeg ønsker meg klær, siden jeg føler skapet mitt er ganske så tomt... men siden det kanskje blir kjedelig å ønske seg bare klær, har jeg satt sammen noen ting jeg har lyst på! Gleder meg kjempemye til jul! Skal bli utrolig godt å komme hjem til nord og være sammen med familie igjen! Er alltid så koselig å samle seg i finstasen for å spise god mat, se fine julefilmer og bare hygge seg sammen! Fins ikke ord for hvor mye jeg gleder meg! Har nedtelling på mobilen og alt! :)
Iallefall, her er min lille ønskeliste :)
 


Uggs, Sengetøy, Pynteputer, Lommebok fra Michael Kors, Sminke fra Bare Minerals og MAC, Bakeforkle.

 

Yours truly,

Molly-Melissa
Skrevet: 24.10.2013 13:38

I dag tidlig hadde jeg oppkjøring og krysset alle fingrene og håpet på å bestå. Ettersom at jeg har tatt de fleste kjøretimene mine i nord, så var det en utfordring å lære seg å kjøre her i Trondheim, siden her er det er en del lyskryss, store rundkjøringer, flere kjørefelt, kollektivtrafikk, motortrafikkvei osv. I morgest da jeg sto opp hadde jeg håpet på at jeg skulle klare det. Etter oppvarmingstimen ble jeg redd for at det ikke skulle gå som jeg håpet. Da oppkjøringen var ferdig var jeg helt sikker på at jeg ikke skulle bestå, så tårene lå klar i øyekroken når sensoren begynte å snakke. Etter at han hadde lest opp notatene sine var det min tur å si hva jeg mente om kjøringen. Jeg kom opp med en god del grunner til at jeg skulle stryke. Tårene presset bare mer på men de forsvant fort da han fortalte meg at jeg faktisk besto førerprøven. SYKT! Jeg var helt klar til å ta flere kjøretimer og ny førerprøve. Guuu det var deilig å bestå og endeli ha førerkortet! 

Siden jeg ikke skal ha bil her nede pga. kostnadene, blir det ikke kjøring på meg før jeg kommer hjem til jul. Håper på å få lånt en av bilene hjemme slik at jeg får teste ut det å kjøre alene, gleder meg allerede! Hærlig å ha førerkortet nå, stor takk til Trafikkskolene og til pappa som betaler! <3


(Bildet tilhører Nidaros Trafikkskole).
 

Yours truly,

Molly-Melissa
Skrevet: 13.09.2013 00:44

I den siste tiden har jeg tenkt en del på hva jeg ønsker å gjøre videre i livet. Mange har ønsker og drømmer om ting, mens andre vet hvor de skal og hva de vil oppnå i livet. Da jeg var yngre hadde jeg en klar plan. Jeg husker at da jeg flyttet i fosterhjem som 12 åring, sa jeg at den dagen jeg fyller 18 år skulle jeg kjøre opp til sertifikat, ha kjøpt meg bil, pakke alle tingene mine og dra min vei og aldri komme tilbake. Planen min ble ikke en realitet, selv om jeg har fått oppfylt ønsket mitt om å flytte vekk.

 

Siden jeg var en liten jente har jeg alltid drømt om å dra ut i verden og dra vekk fra alt jeg kjenner. Jeg har ønsket å være fri og glemme alt som har skjedd. Det har vært mange opp og nedturer allerede i livet mitt, og nå ser jeg muligheten til at jeg kan styre ting selv. Planen min da jeg gikk på videregående var at jeg skulle ta et tredje år for å få generell studiekompetanse slik at jeg kunne studere på høyskole og få meg en høy utdanning. Da jeg fullførte mitt andre år på videregående nå i vår bestemte jeg meg for at det var på tide å komme seg bort og starte det etterlengtede livet. Jeg så muligheten i det å være lærling i en storby. Jeg trives veldig godt som lærling her, men jeg kjenner også at jeg er spent på resten av livet. I dag er jeg veldig usikker på hva som kommer til å skje i fremtiden, men jeg har store håp. Mine drømmer har vært å være et godt forbilde og leve et liv som jeg ikke tror kunne skjedd om aldri barneværnet hadde blitt innblandet. Jeg ønsker å få til ting og vise de menneskene som har sett ned på meg, at jeg faktisk kan. Jeg har så mange ønsker om å få et innholdsrikt, spennende og lærerikt liv som jeg kan være stolt over, siden livet er mitt eget lille prosjekt. Det å flytte til Trondheim, er nok den beste avgjørelsen jeg noen gang har tatt, selv om det er tungt å ikke ha venner og familien rundt meg, og jeg stadig savner hjem til nord. Jeg tenker at hvis jeg aldri hadde dratt, ville jeg ikke fått muligheten til å oppfylle mitt største ønske om frihet og selvstendighet.

 

 

 Jeg har laget en liten liste over ting jeg skal gjøre, og ting jeg har lyst til å gjøre i livet. Med tiden kommer det nok flere ting på listen min, men for nå er listen min ikke så veldig lang. Dette er min liste:(Bildene er hentet fra Google).1. Ta svennebrevet for frisør.  Jeg liker yrket veldig godt, og det er greit å ha svennebrevet for å være sikret jobb i fremtiden.

 

2. Være frivillighetarbeider. Jeg har alltid likt å hjelpe andre mennesker og har alltid hatt et ønske om en bedre verden. Jeg vil gjerne være med på å gjøre andres liv bedre ved å være frivillighetsarbeider både i Norge og i utlandet. Jeg vet ikke enda hvilke emner jeg ønsker å være frivillig i, men jeg vet at der er mange sterke opplevelser som kan oppstå som frivillig, og derfor ønsker jeg å være litt eldre før jeg gjøre noe slikt.

 

3. Være turistguide. Jeg har utrolig lyst til å ta et år i utlandet som turistguide! Jeg elsker å lære om ny historie, og det å lære det bort til andre syns jeg er veldig spennende, samt å hjelpe folk som trenger det på reisene sine. Samtidig som det er en jobb får man se nye steder og oppleve mye. 

 

4. Ta en høyere utdanning. Selv om jeg liker frisøryrket, har jeg alltid hatt lyst til å ta en høyere utdanning. Jeg vet ikke hvilke retning jeg ønsker å utdanne meg i, og jeg vet ikke når tid. Jeg liker å gå skole, gjøre oppgaver, få karakterer og oppnå resultater, det er kanskje derfor jeg ser på dette som en mulighet i fremtiden.

 

5. Bo i New York. USA er mulighetenes land, hvor drømmer oppfylles og mennesker finner kjærligeheten. Jeg har vært fascinert av landet i flere år, og syns at det å flytte utenlands er fristende.

 

6. Lære å snakke et annet språk. Språk er fascinerende. Selv om jeg kan snakke engelsk, og litt tysk, har jeg lyst til å lære enda et språk. Italiensk, Tyrkisk, Fransk, kanskje til og med kinesisk blir et alternativ, selv om jeg aldri kommer til å lære meg å lese språket. Det er så utrolig mange språk å velge mellom at det er vanskelig å velge hvilket jeg vil starte med. 


7. Reise jorden rundt.  Jeg elsker å lære om nye kulturer, tradisjoner og oppleve nye ting. Å reise jorda rundt hadde vært en fantastisk opplevelse! Jeg er rett og slett forelsket i verden, selv om jeg ofte blir skremt av den.

 

Jeg er veldig eventyrlysten og ønsker å oppleve mye. Selv om et A4-liv er det tryggeste og mest komfortable, er ikke det hva jeg drømmer om. Det er greit med et slikt liv nå som jeg er lærling, men ønsker etterhvert å krydre det litt for å få spenningen opp. Jeg er ung og har mange år å oppleve ting på. Om jeg ønsker familie og slikt i fremtiden har jeg ikke tenkt noe spesielt på enda, det er noe jeg får finne ut av senere.
Både drømmene og mulighetene ligger forran meg, det eneste spørsmålet er om jeg er klar for det enda. Det skal bli spennende å se om jeg noen gang blir å gjøre de tingene jeg drømmer om!

 

 

Yours truly,

Molly-Melissa

 
Skrevet: 29.05.2012 22:46

Jeg har mye på hjertet for tiden. Egentlig hele tiden, men noen ganger kan det være for mye. Jeg har mange følelser, spørsmål, meninger og situasjoner jeg sliter med, som gjør at hverdagen blir tøff. Det meste er forvirrende og stressende og gjør meg ufokusert og sliten psykisk. Jeg har tenkt å dele dette her på bloggen, for jeg føler jeg trenger å få sortert alle tanker og følseser, samtidig som at jeg kanskje kan hjelpe andre til å forstå at livet mitt ikke er en dans på roser, slik som det kan se ut som av og til.

 Alt startet vell den dagen jeg ble født. 
Fra min første dag på jorden har det vært et kaos. Jeg kommer ikke fra en rik familie med juss studie i bagasjen, som vil si en ganske alminndelig familie med små problemer som de fleste. Årene gikk og problemene utvikle seg og jeg ble tatt av barneværnet. I de nye familiene lærte jeg meg mer skikk og lærte av andre sine problemer og løsninger. Jeg lærte meg også hvordan "ordentlige" folk er. Jeg opplevde mye motgang, stygge og slemme kommentarer som gjorde at jeg ble trykt et stykke ned. Jeg hadde en ganske svart periode en stund som gjodre meg bevisst på at dette ikke var hva jeg ønsket med livet. Jeg vokste meg større på drømmene mine om en gang å oppnå suksess og et bedre liv en det jeg allerede hadde hatt. Jeg ønsket å bevise for medmennesker, familie og andre som hadde med meg å gjøre, at det ikke hjalp å bryte meg ned, jeg ville bevise at jeg var og er bedre enn det de hadde trodd. 

Etter alt som har skjedd opp gjennom årene, føler jeg et svakere bånd til min familie og mine slektninger, noe som er syns er utrolig trist. Det er noe som er feil når man ikke har 100 % følelser ovenfor foreldrene mine. Barn generelt tenker "dette er foreldrene mine" når dem ser dem, det er noe jeg sliter med. Fordi at jeg ikke ser moren min mer enn MAX 2 ganger i året, gjør at jeg føler et ganske svakt bånd. Jeg vet hun har vært der for meg når jeg var liten, og hjalp meg og var mammen min, men de siste 8 årene har jeg vært uten mammaen min, og jeg har klart meg ganske greit. Jeg har savnet å ha noen å snakke med om relevante ting, som for eks. puberteten da jeg var 11 år. Der er mange ting og øyeblikk jeg har gått glipp av som er en "selvfølge" med mor og datter. Jeg er selvfølgelig veldig glad for de få  gangene i året vi møtes, det er utrolig hyggelig, og setter pris på dem, men der er fremdeles mye som er gått tapt som aldri kommer tilbake igjen.

 

Etter alt, har jeg lært meg og sett hvilke person jeg ønsker å være. Jeg føler meg delt i to for øyeblikket. I mine øyne er jeg en middelklasse blandt mine egne, men sammen med fosterfamilien min er jeg mer overklasse (om dere forstår hva jeg mener). Derfor føler jeg meg splittet og annerledes. Tror ikke er det er noen i familien min som ikke røyker, snuser, drikker, fester, men heller sitter inne på store festdager for å gjøre skoleoppgaver og ender på over 5 i snitt i karrakter etter første vgs? Så etter alt, så er jeg stolt for at jeg ikke er blitt familien min, uansett hvor mye rart folk tenker om meg. (Jeg mener ikke å rakke ned på de som lever livet sitt og gjør ting jeg ikke gjør, for all del, det er deres liv, og lev dem som dere vil!) :)

Jeg er mer enn nok stolt over at jeg er den personen jeg er i dag, selv om jeg fremdeles har en del ting jeg sliter med og får hjelp til å snakke om med en psykolog. Men det jeg har fått til, er det nok veldig få personer som hadde trodd jeg kom til å få til. Jeg prøver å leve livet mitt etter noe jeg selv kan leve med, uten at jeg ender opp med anger eller hat på meg selv. Jeg prøver vell å være den jeg skulle ønske mine foreldre var...  eller det jeg ønsker at mine barn skal bli.-Molly-Melissa


hits