FORSIDEN OM MEG OPPSKRIFTER TRENING OG KOSTHOLD

Skrevet: 25.09.2013 19:42

I går hadde jeg bursdag og fylte så mye som 18 år!! Siden jeg ble forkjøla klarte jeg ikke å fokusere på så mye annet enn det, så bursdagsfølelsen var dessverre ikke der hele tiden. Sykt å tenke på at jeg er myndig nå, og har lov til å gjøre litt av hvert! Det var litt trist å ikke ha vennene eller familie rundt meg på dagen min.. Det ble liksom ikke det samme å ha bursdag uten dem. Jeg koste meg iallefall sammen med de på jobb og de andre som spiste kake sammen med meg i går! :)  Tror det blir litt feiring når fostermoren min kommer nedover på besøk, gleder meg!

 Jeg startet dagen min klokken 06.00 siden jeg skulle ha kjøretime i byen klokken 07.30. Kjøretimen gikk utrolig bra, og fikk faktisk skryt over at jeg har blitt flinkere til ting jeg ikke var såå flink til sist gang. Nå er det bare to landeveiskjøringer, en teoritime og muligens noen ekstratimer før jeg kan ta oppkjøringen. Fikk faktisk melding bare noen timer etter kjøretimen var over om at oppkjøringen er bestilt, så nå har jeg en dato å se fram til! Fikk litt sjokk siden det ikke er så alt for lenge til, så nå må jeg bare lese litt til sikkerhetskontrollspørsmålet som er med på oppkjøringen, og bare øve, øve, øve når jeg har kjøretime! Føler meg ikke klar, haha!


Skolebilen står klar når jeg ankommer! :)

Etter kjøretimen dro jeg på jobb som vanlig. På jobb serverte jeg kake for å feire bursdagen min, utrolig koselig å se at de setter pris på sånn! :)) Jeg var også på skolen og forberedet litt til hårshowet vi skal ha på lørdag (forteller om dette senere). Da jeg var ferdig på skolen kom de jeg har bodd hos midlertidig på jobb til meg med gaver, mat og cupcake. Det gjorde virkelig dagen bra!! Siden jeg ikke har endret adresse hit enda, så har jeg ikke fått posten min, så dette var den eneste gaven jeg fikk. Jeg hadde ikke forventet å få gave på dagen min, så det var utrolig koselig at de hadde tenkt på meg!


Kake på jobb :)


Gave :D


Alkoholfri drikke (siden jeg ikke drikker), men morsomt å få noe fra Vinmonopolet!! Cupcake, Votter og Mariuslester som jeg har ønsket meg! :))Namnam! Kjempesøt bursdagskake!

 

Etter jobb dro jeg hjem og koste meg med besøk og de jeg bor sammen med. Spiste kake og bare slappet av med jentesnakk resten av kvelden :)


Smilende og glad bursdagsbarn! 

Yours truly,

Molly-Melissa
Skrevet: 23.09.2013 23:54

Lørdagen var dagen for innflytting. Jeg har på en måte både gledet meg og gruet meg litt.. Jeg har hatt det utrolig godt og lettvindt hos dem jeg bodde midlertidig hos, så det ville jeg liksom ikke forlate. Er utrolig takknemmelig for at de åpnet hjemme sitt for meg en hel måned! Jeg har selvfølgelig gledet meg til å pakke ut og lage meg et lite hjem hvor mine ting er. Var både på Kid og Clas Ohlson på lørdag og handlet inn litt forskjellig for å gjøre hybelen litt mer hjemmekoselig. Det er egentlig ganske stor plass her til å sette tingene sine på, så det ser ganske stusselig og trist ut på hybelen min foreløbig. Jeg har jo ikke fått alle tingene mine ned hit enda, så jeg gleder meg kjempemye til fostermoren min kommer på besøk om noen uker, da har hun med seg de siste tingene mine. Skal bli utrolig godt å ha henne her! Savner alle hjemme, er litt trist å ikke ha kjente fjes rundt her å snakke med! 

 

Iallefall. Siden det er over 100 stykker som flyttet inn på samme dag hadde vi forskjellige innflyttingstider. Jeg kom da i ni-tiden på morgenen og fikk omvisning og flyttet inn tingene mine. Deretter dro jeg til byen sammen med de jeg har bodd hos, og tok oss en koselig frokost på McDonalds. Har aldri vurdert å spise frokost der før, men det var en ganske grei ting å gjøre den dagen siden jeg ikke rakk å spise før jeg dro til hybelen, og slapp å handle inn mat da. Etterhvert blir det innkjøp av TV, som jeg får i bursdagsgave av pappa og dem, og så blir det en liten tur på IKEA for å handle inn litt småsaker. Gleder meg til alt er på plass! :)


Vellkomstgave!


Liker ikke helt at det ikke er vanlige hyller i skapet... Men delig med litt ekstra plass!


Hybelen... Utrolig kjedelig og trist nå, men er vell bare å begynne å innrede litt! :)


Deilig med stor seng og nye pynteputer! 


Passe fornøyd med egen hybel igjen! :)

Utsikten fra taket her! Elsker at jeg ser havet!

Kjøkkenet :) Med oppvaskmaskin og stekovn! Stor oppgradering iforhold til hybelen jeg hadde i fjor! 
Badet. Siden bygget er splitter nytt, er det ganske nymoderne og utstyrt med sensorer på badet slik at lyset slår seg på av seg selv. Genialt!

Utsikten fra kjøkkenvinduet vårt. Har full oversikt over de som går forbi, mye spennende å følge med på!!

 

I dag etter jobb lagde jeg kake siden jeg fyller 18 år i morgen! Sykt så fort tiden og årene har gått! Har alltid ventet på dagen, men føler at det ikke haster helt nå... Kunne egentlig vært 17 i et år til, haha! I morgen tidlig må jeg opp tidlig siden jeg har kjøretime 07.30... Deretter er det jobb til 18.00 og så får vi se hva som skjer etter det. Er litt kjipt at jeg ikke har adressen min her, siden jeg ikke får noe bursdagskort eller gaver på dagen min.. Det kommer etterhvert når de hjemme har sendt posten min videre hit.. Får prøve å finne på noe spennende og spesilt slik at dagen blir litt feiret! :D Nå må jeg sove slik at jeg får meg opp når jeg skal. Nattanatta!! :)


Bake kake! 

 

Yours truly,

Molly-Melissa

 
Skrevet: 13.09.2013 00:44

I den siste tiden har jeg tenkt en del på hva jeg ønsker å gjøre videre i livet. Mange har ønsker og drømmer om ting, mens andre vet hvor de skal og hva de vil oppnå i livet. Da jeg var yngre hadde jeg en klar plan. Jeg husker at da jeg flyttet i fosterhjem som 12 åring, sa jeg at den dagen jeg fyller 18 år skulle jeg kjøre opp til sertifikat, ha kjøpt meg bil, pakke alle tingene mine og dra min vei og aldri komme tilbake. Planen min ble ikke en realitet, selv om jeg har fått oppfylt ønsket mitt om å flytte vekk.

 

Siden jeg var en liten jente har jeg alltid drømt om å dra ut i verden og dra vekk fra alt jeg kjenner. Jeg har ønsket å være fri og glemme alt som har skjedd. Det har vært mange opp og nedturer allerede i livet mitt, og nå ser jeg muligheten til at jeg kan styre ting selv. Planen min da jeg gikk på videregående var at jeg skulle ta et tredje år for å få generell studiekompetanse slik at jeg kunne studere på høyskole og få meg en høy utdanning. Da jeg fullførte mitt andre år på videregående nå i vår bestemte jeg meg for at det var på tide å komme seg bort og starte det etterlengtede livet. Jeg så muligheten i det å være lærling i en storby. Jeg trives veldig godt som lærling her, men jeg kjenner også at jeg er spent på resten av livet. I dag er jeg veldig usikker på hva som kommer til å skje i fremtiden, men jeg har store håp. Mine drømmer har vært å være et godt forbilde og leve et liv som jeg ikke tror kunne skjedd om aldri barneværnet hadde blitt innblandet. Jeg ønsker å få til ting og vise de menneskene som har sett ned på meg, at jeg faktisk kan. Jeg har så mange ønsker om å få et innholdsrikt, spennende og lærerikt liv som jeg kan være stolt over, siden livet er mitt eget lille prosjekt. Det å flytte til Trondheim, er nok den beste avgjørelsen jeg noen gang har tatt, selv om det er tungt å ikke ha venner og familien rundt meg, og jeg stadig savner hjem til nord. Jeg tenker at hvis jeg aldri hadde dratt, ville jeg ikke fått muligheten til å oppfylle mitt største ønske om frihet og selvstendighet.

 

 

 Jeg har laget en liten liste over ting jeg skal gjøre, og ting jeg har lyst til å gjøre i livet. Med tiden kommer det nok flere ting på listen min, men for nå er listen min ikke så veldig lang. Dette er min liste:(Bildene er hentet fra Google).1. Ta svennebrevet for frisør.  Jeg liker yrket veldig godt, og det er greit å ha svennebrevet for å være sikret jobb i fremtiden.

 

2. Være frivillighetarbeider. Jeg har alltid likt å hjelpe andre mennesker og har alltid hatt et ønske om en bedre verden. Jeg vil gjerne være med på å gjøre andres liv bedre ved å være frivillighetsarbeider både i Norge og i utlandet. Jeg vet ikke enda hvilke emner jeg ønsker å være frivillig i, men jeg vet at der er mange sterke opplevelser som kan oppstå som frivillig, og derfor ønsker jeg å være litt eldre før jeg gjøre noe slikt.

 

3. Være turistguide. Jeg har utrolig lyst til å ta et år i utlandet som turistguide! Jeg elsker å lære om ny historie, og det å lære det bort til andre syns jeg er veldig spennende, samt å hjelpe folk som trenger det på reisene sine. Samtidig som det er en jobb får man se nye steder og oppleve mye. 

 

4. Ta en høyere utdanning. Selv om jeg liker frisøryrket, har jeg alltid hatt lyst til å ta en høyere utdanning. Jeg vet ikke hvilke retning jeg ønsker å utdanne meg i, og jeg vet ikke når tid. Jeg liker å gå skole, gjøre oppgaver, få karakterer og oppnå resultater, det er kanskje derfor jeg ser på dette som en mulighet i fremtiden.

 

5. Bo i New York. USA er mulighetenes land, hvor drømmer oppfylles og mennesker finner kjærligeheten. Jeg har vært fascinert av landet i flere år, og syns at det å flytte utenlands er fristende.

 

6. Lære å snakke et annet språk. Språk er fascinerende. Selv om jeg kan snakke engelsk, og litt tysk, har jeg lyst til å lære enda et språk. Italiensk, Tyrkisk, Fransk, kanskje til og med kinesisk blir et alternativ, selv om jeg aldri kommer til å lære meg å lese språket. Det er så utrolig mange språk å velge mellom at det er vanskelig å velge hvilket jeg vil starte med. 


7. Reise jorden rundt.  Jeg elsker å lære om nye kulturer, tradisjoner og oppleve nye ting. Å reise jorda rundt hadde vært en fantastisk opplevelse! Jeg er rett og slett forelsket i verden, selv om jeg ofte blir skremt av den.

 

Jeg er veldig eventyrlysten og ønsker å oppleve mye. Selv om et A4-liv er det tryggeste og mest komfortable, er ikke det hva jeg drømmer om. Det er greit med et slikt liv nå som jeg er lærling, men ønsker etterhvert å krydre det litt for å få spenningen opp. Jeg er ung og har mange år å oppleve ting på. Om jeg ønsker familie og slikt i fremtiden har jeg ikke tenkt noe spesielt på enda, det er noe jeg får finne ut av senere.
Både drømmene og mulighetene ligger forran meg, det eneste spørsmålet er om jeg er klar for det enda. Det skal bli spennende å se om jeg noen gang blir å gjøre de tingene jeg drømmer om!

 

 

Yours truly,

Molly-Melissa

 
Skrevet: 12.09.2013 11:57

Hei! Det går sakte med bloggingen for tiden, men dagene bare flyr avsted og jeg sitter igjen her uten å hatt energi til å oppdatere bloggen. I dag har jeg fridag og tenkte jeg skulle lage et lite blogginnlegg. Som sagt gjør jeg ikke så veldig mye annet enn arbeid hver dag, så blogginnleggene består stort sett av bilder fra jobbdagene. 

 

På søndag som var gikk jeg meg en tur i byen og bestemte meg for å finne ut hvor hybelen min ligger. Nå er det bare 9 dager igjen til jeg flytter inn, og jeg er kjempespent på hvordan det blir!  Iallefall, jeg fant fram gps'en på mobilen min og begynte å gå etter hva den fortalte meg. Selvfølgelig viste den meg den mest krunglete veien av de alle, men jeg fant frem etter litt tid! En del oppoverbakker blir det å gå for å komme seg hjem etter jobb, kan bli litt skummelt på vinterstid, men det får bli et problem jeg ordner da... Hybelen min ligger ikke så veldig langt unna jobb. Jeg tok tiden på tur tilbake etter at jeg fant fram, og det tar ca 15-20 minutter å gå, ganske greit egentlig! 


Etter at jeg hadde funnet fram og kommet meg tilbake til sentrum skulle jeg vende nesen og dra hjem til hvor jeg oppholder meg for tiden. Det var en utrolig fin dag, varm og sola skinte, så da kunne jeg liksågrei bare gå tilbake istedenfor å ta bussen som jeg vanligvis gjør. Det var kanskje ikke mitt lureste valg med tanke på at jeg gikk i skoletter, men det var en utrolig fin gåtur likevell! Fikk tatt litt bilder og gått av meg noen gram samtidig!


Så fant jeg det endelig! Er fremdeles en byggeplass nå da... 


Fornøyd med gjennomført oppdrag!På vei hjem gikk jeg forbi domkirka igjen... når det kommer til meg og historiske ting, så kan jeg bare ikke forklare det...

Turistbilder....Føler at jeg tar bilde av de samme tingene om igjen... Er vell på tide at jeg ser nye ting snart! 

Og hva har jeg gjort denne uken på jobb?


Det vanlige! Hatt noen kunder, noen prosjekter og hadd det ganske fint! Er kjempeskummelt hver gang jeg får en kunde for jeg aner ikke hvor jeg skal begynnte... Men ender alltid opp med at det blir fine resultater! På tirsdag var jeg på skolen igjen, og denne gangen hadde jeg bestemt meg for å øve på oppvikling til permanent. Dette er noe jeg elsker og savner å gjøre i salongen. Noen mener sikkert at jeg gal som sier det, men det er en av de tingene jeg føler meg mest trygg og sikker på innen frisøryrket! 

Jeg holdte på en time første gangen da jeg viklet opp. Tok meg god tid siden jeg vet at de tre timene går ganske så sakte.. Etter å ha fått godkjent viklingen fikk jeg en utfordring på å klare det på 45 minutter. Å få en utfordring er bare spennende det, og da jeg var ferdig var jeg spent på tiden jeg brukte. Kunne smile lett da jeg hadde bare brukt 30 minutter. Irriterer meg at vi ikke gjør permanent i salongen, hadde lett tatt på meg den jobben! :)) 

I går var en vanlig dag med kunder og de tingene som gjøres i en salong. Er helt sykt å tenke på at jeg er på min fjerde jobbuke allerede, tiden har gått utrolig fort! I dag har jeg fridag og jeg ligger fremdeles i senga og nyter at jeg kan slappe av i dag. Har utrolig lyst å dra til byen å bruke penger som jeg ikke har, men skal prøve å holde meg igjen her og se om tiden flyr litt uten pengene mine.... Håper alle har en fin uke og at uken forstetter å være fin! 

 

Yours truly,

-Molly-Melissa

 

 

 
Skrevet: 07.09.2013 21:23

De siste dagene har det ikke skjedd så mye egentlig, men torsdag var en spesiell dag for meg.. Jeg hadde kjøretime, det er den første gangen jeg har kjørt i en storby, eller en by i det hele tatt som har lyskryss. Trodde jeg skulle dø flere ganger iløpet av de 90 minuttene vi var i bilen. Det er helt nytt for meg å skal kjøre på en vei som har flere kjørefelt i samme retning, og det å følge med på sykelistene som deler kjørebane med meg, var noe jeg aldri hadde tenkt over før! Syns serriøst at sykelistene skal ha flere regler, for å kjøre på dem er alt for lett! Heldigvis kjørte jeg ikke på noen under kjøretimen min, men om ikke kjørelæreren min hadde hintet om at speilbruk var en smart faktor i bilkjøring, så vet jeg ikke helt hvordan det hadde gått. Haha! Syns iallefall synd på kjørelæreren siden jeg kvalte bilen en million ganger, og stadig hadde samtaler med bilen som kunne lyde som dette: "Kom igjen, kom igjen, detta går bra! Kjør nu, nu kjør vi, litt fortar nu så rækk vi det før lyset blir rødt igjen, kom igjen!" Siden jeg har god selvironi ble det en del latter fra meg selv på grunn av snakkingen min. Stakars kjørelæreren min måtte tro at jeg var gal. Jaja... Neste kjøretime er på bursdagen min, så da blir det mer øving på bykjøring. Etter det har jeg landeveiskjøring, kartkjøring og så er det vell ikke så veldig mye igjen etter det. Ikke lenge til jeg kan rope ut ordet som så mange andre på min alder skriker ut for tiden. Gleder meg!


Et lite bilde at forskjellen på hva jeg er vandt til og hva jeg må venne meg til. Har ikke noe ordentlig bilde av veiene hjemme i nord, men dere kan de at de er en del smalere og at det er langt ifra en by jeg er vandt til. Det skal bli spennede å se om jeg klarer å få førerkortet her nede! 

I går og i dag har jeg vært på jobb, og har ikke gjort noe spesielt utenom det. Har hatt litt kunder og jeg syns det er utrolig morsomt å få litt utfordring selv om jeg gruer meg litt i forkant. Nå er jeg ferdig med min tredje uke på jobb, som har gått utrolig fort! Nå er det også bare 17 dager igjen til jeg fyller 18! Har litt lyst til å gjøre noe spennende den dagen siden det er dagen jeg har ventet lenge på, selv om jeg ikke helt er klar for å bli myndig. Får se om fosterforeldrene mine er her den dagen sånn at vi kan gjøre noe sammen, eller om jeg må finne på noe en annen gang.. Gleder meg litt!


"Jeg fletter håret og sover med det i natt så får jeg kjempefine bølger i morgen!"... haha, selvfølgelig ble det ikke vellykket! ;)


Kom og prøv den nye serien vi har fått inn fra Tigi! Hair Reborn heter den og inneholder mye fuktighet som er bra for håret! 

Trøtt på jobb i dag! ..
I dag fyller jeg opp bloggen med selfies, skal prøve å ha noe mer spennende på bildene mine i morgen! Søndag er fridag som betyr opplevelsedag! Må bare finne fram gps'en så kanskje jeg klarer å finne fram til hvor hybelen min er?.. Sikkert ikke.  Ha en super helg dere! :))

 

Yours truly,

-Molly-Melissa
Skrevet: 03.09.2013 23:50

I dag kjære blogglesere har vært en grei dag. Humøret og energien er ikke helt på topp, dessverre har man noen sånne dager også, håper morgendagen blir bedre iallefall! Siden det er tirsdag har jeg vært litt på H2 skolen som hver tirsdag. På skolen angrep jeg dukken min og klipte den ganske så kort.. Elsker når jeg får klippe bort mye hår!


Må bare få nevne at kundene mine aldri ser slik ut på håret før jeg klipper dem... Haha, blir flau av dårlige inndelinger!


Dukken min fikk en del kortere hår for å si det sånn! Syns det er vanskeligere å klippe håret på en dukke enn på et menneske!


Work in progress.. 
 

Etter tre timer med skole dro jeg tilbake til salongen for tre nye timer med jobb. I dag fikk vi også inn nye produkter i salongen som er veldig spennende! Jeg ser frem til å lære om dem og anbefale dem videre! Siden jeg bare har vist dere en liten del av salongen, tok jeg i dag nye bilder som viser en del mer av salongen! :) Det er ikke en klassisk og enkel salong! Den inneholder mange detaljer, spennende kriker og kroker som er veldig greit siden man fort blir inspirert av designet!
Prøvde også å gjøre noe nytt med håret mitt i dag siden jeg er lei av at det bare henger og slenger. Tupperte det lett og lagde hestehale.. Den datt selvfølgelig sammen iløpet av dagen, neste gang blir det bruk av mer hårspray og kliper! :)Snakkes! :)

 

Yours truly,

-Molly-Melissa
Skrevet: 03.09.2013 22:34

Siden vi nå er startet på årets første høstmånde tenke jeg at det kunne være greit med litt inspirasjon til høsthåret! Trendene er veldig likt det som har vært tidligere i år: Out of bed-look, beach-look, enkelt og naturlig. Lave hestehaler, rufsete fletter, store krøller og naturtoner i håret.

Tips: For å skape en enkel frisyre som ikke tar så mange minutter men passer til trendene, kan du starte med å fordele saltvannspray i håret ditt som gir litt hold og er en enkel base å style på. Deretter en enkel tuppering for volum både inntil hodebunnen og ute i hårspissene. Du kan da velge å la håret henge fritt, flette det, sette det opp i en lav hestehale eller ball i nakken. For å gjøre frisyren mer klassisk, finkammer du håret slik at det ser glatt og fint ut. Ønsker du en mer rocka eller rufsete frisyre kan du også overdrive litt med volum og tekstur for å fremheve at frisyren er laget med vilje. Avslutt med hårspray.


Rufsete og enkel frisyre som passer godt til hverdag og fest.


Enkel og klassisk hestehale som ofte er å se på catwalken.


Har du ekstra lite tid om morgenen er denne frisyren perfekt! Rufs det til eller hold det enkelt og glatt. Snurr håret sammen til en liten ball i nakken før du løper ut døra!


Den klassiske sidefletten er fremdeles på banen, men nå skal den helst være veldig stor og rufsete!


Naturlige hårfarger er veldig inn dette året. Etter sommeren er det også greit å farge håret i litt mørkere toner, men fremdeles beholde det naturlige. Spør frisøren din om hvilke farger som passer til din hudtone!

 

Jeg kommer til å legge ut flere innlegg om hår, hårprodukter og trender i fremtiden, håper dette er noe som virker spennende for noen! Hvis du har ønsker om hva jeg skal blogge om innenfor hår, er det bare å skrive dette i kommentarfeltet! :)

 

Yours truly,

-Molly-Melissa
Skrevet: 01.09.2013 19:05

Hei blogglesere! De siste dagene har gått til jobb og avslapping. Det har vært utrolig deilig å ha fri i helga, jeg har kost meg mye både sammen med andre og alene! Jeg har gjort forskjellige ting de siste dagene, men har valgt å ikke ta så mange bilder. Da jeg kjøpte mobilen min sa de at jeg ikke trengte minnekort siden det var et stort minne allerede på den, men gjett hvem som har for lite lagringsplass på mobilen nå? Joda... Det er meg det. Tok iallefall noen få bilder, må bare begynne å slette ting på mobilen slik at jeg kan ta flere bilder! :)

 

På torsdag da jeg var ledig fant jeg fram en dukke og øvde litt på en kort klipp. Begynner også å få flere kunder nå, som er utrolig spennende! Nyter livet på jobb!


På fredag hadde jeg en utrolig bra dag! Hadde først en kunde som ble superfin på håret! Jeg lærte samtidig noen nye stripeteknikker og fikk leke meg litt med styling. Både kunden og jeg ble kjempefornøyd med resultatet, morsomt å gjøre nye ting! Etter jobb dro jeg ut og hadde en kjempehyggelig kveld sammen med en gammel venn. Trondheim er i mine øyne, mye mer spennende enn hvor jeg kommer fra! Elsker å være her selv og jeg kjenner på savnet etter de hjemme i nord!
 I går var jeg i byen å møtte noen jeg bodde på samme hybelhus med i fjor, utrolig koselig å møte dem her! Må si at det var godt å være litt sammen med nordlendinger!  Siden de var på shopping ble det dessverre litt shopping på meg også.. Haha, burde serriøst gjemme bankkortet mitt slik at jeg må motstå fristelser.  


Etter min lille tur til sentrum hadde jeg kjøpt inn småting fra H&M..


Min måte å feire en lørdag på!


Chill på sofaen!


Dette er da meg i dag. Det har vært utrolig godt med helg, men kjenner jeg gleder meg litt til å dra på jobb i morgen! :))

 

Yours truly,

-Molly-Melissa


hits